0700 10 908
MaestroLogo
Видове курсове

Отзиви от групата по английски език ниво 1, с преподавател ЛОНИ ГОЛД... виж още

Отзиви от групата по английски език ниво А2 - B1, с преподавател ЛОНИ ГОЛД... виж още

Лони Голд

Лони Голд е канадец по произход, от френска Канада, прекарал по-голямата част от живота си в Европа. Като млад учител по английски език във Франция попада в „Сорбоната” – един от най-старите университети в Европа и там разбира за д-р Лозанов и неговото откритие – сугестопедията. Запленен от новите идеи, Лони веднага се впуска в приключенията на сугестопедичната методика и започва да преподава с младежки ентусиазъм и плам, още от 1978 г. После се запознава лично с д-р Лозанов и дори е водил съвместни обучения с д-р Лозанов и д-р Гатева в различни европейски страни.

Лони ръководи езикова школа в Париж вече повече от 30 години, като последните 10 години обучава и сугестопедични преподаватели. Лони сам създава материалите си - както за преподаване на чужд език, така и за обучение на преподаватели.

Лони Голд е основател и президент на Националния съвет по сугестопедия във Франция и от дълго време е член на Комитета SEAL (Общност за ефективно обучение) в Обединеното кралство. В момента работи с Narwal в Холандия, както и с различни организации в Швеция. Неговото най-силно убеждение е, че когато преподавателят се грижи за обучаваните, обучението се грижи само за себе си.

През годините Лони е доразвил и обогатил препоръките на КЛАСИЧАСКАТА СУГЕСТОПЕДИЯ, на базата на своя дългогодишен опит и е създал НОВАТА СУГЕСТОПЕДИЯна 21ви век.

Сега Лони Голд създаде езиков център и в България – София.